fbpx

Tags : Локален совет за превенција

Загадувањето на воздухот на дневен ред на седница на Локалниот

Состојбата со аерозагадувањето беше главната тема на денешната 15-та работна конференција на Локалниот совет за превенција на општина Струмица. На конференцијата покрај редовни членови на Советот, присуствуваа претставници од граѓанскиот сектор, граѓани, претставници на надлежни институциии, како Македонски шуми, Државниот инспекторат за животна средина и локалните инспекции. По дебатата за актуелната состојба, причините и решенијата, […]

Костадинов: ставањето во функција на Локалниот совет за превенција беше

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска ја имаше честа да зборува за работата на Локалниот совет за превенција на општина Струмица на завршната конференција на проектот „Со Локални совети за превенција кон подобрена соработка“ во организација на Центарот за европски стратегии Евротинк. Во своето обраќање пред учесниците на конференцијата, меѓу кои беше и Н.Е Ерик Мејер Заменик шеф на […]

Костадинов во Будва ги пренесува искуствата од работењето на Локалниот

-Нема поголема чест за еден градоначалник, кога позитивните искуства од општинското работење ги пренесува надвор од државата, како пример којшто треба да се следи и почитува.Токму таа чест ја имав денеска на работилницата на Регионалниот хаб на Мрежата на силни градови за Западен Балкан, која се одржува во Будва, Црна Гора, објави градоначалникот Костадин Костадинов. […]