fbpx

Tags : мали олимписки игри

Почнаа Малите олимписки игри за учениците од основните училишта

Денеска во спортските сали и терени во Дојран, Богданци и Валандово почнаа малите олимписки игри за учениците од основните училишта. Денеска и утре ќе се натпреваруваат 500 ученици од 40 училишта во пет спортски игри-кошарка, ракомет, одбојка, фустал и фудбал во машка и женска конкуренција. Игрите за отворени во спортската сала „Млаз“ во Богданци ги […]