fbpx

Tags : март

Струмичкиот карневал во редуцирано издание ќе се одржи од 2

-Со организациониот одбор на карневалот договорено е оваа година да има карневал во редуцирано издание и со строго почитување на здравствените протоколи за јавни настани во услови на пандемија од Ковид – 19, информираше денеска градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. Главната карневалска вечер ќе се одржи на 5 март и оваа година новина е тоа […]

Забрана за движење од 22 до 5 часот до 10

На денешната седница на Владата донесена е одлука за забрана за движење на населението и на возилата од јавен превоз на територијата на Република Северна Македонија, во временски период од 22:00 часот до 05:00 часот наредниот ден, почнувајќи од 10 март 2021 година (среда) до 22 март 2021 година (понеделник). Одлуката за забрана за движење […]