fbpx

Tags : меморандум

Потпишан Меморандум за соработка меѓу „Медија Флеш“ и Локалниот младински

Претседателот на Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, Ристо Тасев и претседателот на Локалниот младински совет на Општина Струмица потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот се однесува на резлизирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, којшто го реализира „Медија Флеш“, а во кој активно […]

Потпишан Меморандум за соработка меѓу „Медија Флеш“ и Средното училиште

Претседателот на Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, Ристо Тасев и директорот на Државно средно училиште-Регионален центар за стручно образование и обука „Никола Карев” Струмица, Зоран Петков, потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот се однесува на резлизирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, финансиски […]

Општина Струмица и Здружението „Проект среќа“ потпишаа меморандум за соработка

Градоначалникот Костадин Костадинов и претседателката на Здружението „Проект среќа“ Кристина Арнаудова Петровски, денеска потпишаа Меморандум за соработка меѓу Општина Струмица и Здружението, соопштија денеска од Општината. Соработката ќе вклучува заедничка работа во подобрување на  едукацијата и влијанието врз децата и младите од основните  и средните училишта на теми филантропија, општествена одговорност, емпатија, донирање, прифаќање на различностите, спречување […]

Потпишан меморандум за соработка помеѓу ЗНМ и Лекарска комора

Денеска во просториите на ЗНМ беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Здружението на новинари и Лекарската комора со кој се обврзуваат двете организации заеднички да работат на подигнување на нивото на соработка меѓу професиите кои ги застапуваат и унапредување на здравствената култура во нашата земја.  Двете организации во изминатиот период утврдија дека постои потреба за […]