fbpx

Tags : мерка

МЗШВ: Производителите на пролетна зелка можат да бидат спокојни, предвидуваме

Како одговорно министерство кое секогаш води искрена грижа за секој еден земјдоелец, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и овој период, во постојана комуникација е со земјоделците и трговците на пролетната зелка, со цел правилно информирање и креирање на соодветни политики за одржливосто на земјоделското производство. Високите пролетни температури, во еден дел, направија пореметување на […]

Исклучоци од забраната за собирање на повеќе од четири лица

Владината мерка за забрана на групирање на повеќе од четири лица на јавен простор во текот на целиот ден и цела седмица, има одредени исклучоци и не важи: За родители со деца од исто семејство; При организирање настава на отворено, како дел од формалното образование во образовните институции и установи за згрижување на деца; При […]