fbpx

Tags : Митрашинци

Вчера Во беровско Митрашинци одбележана 78 годишнината од формирањето на

По повод 78 годишнината од формирањето на 50 НО дивизија во полето на село Митрашинци, Беровско, вчера се одржа прослава на која присуствуваше и еден од најстарите преживеани борци од НОВ, жив сведок и учесник во создавањето на истата, Јован Величковски. Тогаш бил поставен за командант на Вториот баталјон ,4-та бригада која се реорганизира и […]