fbpx

Tags : мнистерство за земјоделство

Со нов проект на ФАО ќе се зајакнува отпорноста на

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска присуствуваше на онлајн работилницата организирана од Организацијата на храна и земјоделство при ООН (ФАО) , на којашто се разговараше за Проект за климатски промени „Зголемена отпорност на земјоделскиот сектор преку промовирање на пaметни климатски практики во земјоделството”. На состанокот беше заклучено дека земјоделството е особено чувствително […]