fbpx

Tags : мобилност

Во Струмица одбележана Европската недела на мобилност

Со велосипедско дефиле по улиците во централното градско подрачје, во кое учествуваа ученици од основните и средните училишта, Општина Струмица денеска ја одбележа Европската недела на мобилност во соработка со Европската куќа Струмица и Министерството за животна средина и просторно планирање. -Оваа година, темата гласи „Заштедете енергија“ која го нагласува влијанието што одржливите транспортни решенија […]