fbpx

Tags : напади на новинари

ЗНМ бара од ОЈО посебно одделение за решавање на напади

Претседателот Младен Чадиковски, директорот Драган Секуловски и адвокатот кој застапува група на новинари за нелегалното прислушување, Филип Медарски, вчера остварија средба со државниот јавен обвинител, Љубомир Јовески. На средбата беа отворени повеќе прашања поврзани со подобрување на безбедноста на новинарите и медиумските работници и како Основното јавно обвинителство да биде повеќе активно во гонење на оние кои се закануваат […]