fbpx

Tags : наредба

Обвинителството издало наредба за дополнителна реобдукција на машкото тело пронајдено

При увидот кај почнатиот беа констатирани повеќе повреди кои првично упатуваат на насилна смрт. Бидејќи не можеше со сигурност да се утврди точната причина за смртта, јавниот обвинител издаде Наредба за обдукција на телото на починатиот. Со оглед на тоа што обдуцентите и по неколку дена не можат да се произнесат за причините поради кои […]

Претседателот Пендаровски потпиша наредба за ангажирање на Армијата за помош

Врз основа на член 18 , став 1, точка 5 и член 28, од Законот за одбрана, како и генералната наредба за ангажирање на дел од Армија на Република Северна Македонија во мирновремени услови, односно во услови кога не е прогласена кризна, вонредна или воена состојба, претседателот Пендароваски потпиш наредба Армијата да ангажира дел од […]