fbpx

Tags : непречено

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата

Вкупно се аплицирани 369.661 дози вакцини, а ревакцинирани се 125.829 граѓани, објави Министерството за здравство. Вчера вкупно се вакцинирале 6.521 граѓани. Прва доза вакцина вчера примиле 2.067 граѓани. Бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 438.879 граѓани. Со последните бројки 47% од населението над 70 години имаат примено барем […]

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата

Вкупно се аплицирани 244.518 дози вакцини, а ревакцинирани се 38.505 граѓани. Вчера вкупно се вакцинирале 11.646 граѓани, соопштија од Министерството за здравство. Прва доза вакцина вчера примиле 9.561 граѓани. Сите граѓани кои сакаат да искажат интерес за вакцинација, да се пријавуваат на www.vakcinacija.mk.