fbpx

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата

 Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата

Вкупно се аплицирани 369.661 дози вакцини, а ревакцинирани се 125.829 граѓани, објави Министерството за здравство.

Вчера вкупно се вакцинирале 6.521 граѓани.

Прва доза вакцина вчера примиле 2.067 граѓани.

Бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 438.879 граѓани.

Со последните бројки 47% од населението над 70 години имаат примено барем една доза вакцина.

Со последните бројки 41% од населението над 65 години имаат примено барем една доза вакцина.

Со последните бројки 35% од населението над 60 години имаат примено барем една доза вакцина

Пријави се на vakcinacija.mk бидејќи тоа е најлесниот и најбрз пат до термин за вакцинација.

Share via
Copy link