fbpx

Tags : вакцинација

Филипче: Од понеделник почнува теренска вакцинација низ државата

Од понеделник почнува теренска вакцинација низ државата. Денеска на работниот состанок со директорите на Здравствените домови и членовите на Националната работна група за ковид 19 вакцинација, ги утврдивме насоките за организација, а Здравствените домови до петок треба да изготват план и организација за секој ден, време и место на теренската вакцинација. На граѓаните ќе им […]

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата

Вкупно се аплицирани 369.661 дози вакцини, а ревакцинирани се 125.829 граѓани, објави Министерството за здравство. Вчера вкупно се вакцинирале 6.521 граѓани. Прва доза вакцина вчера примиле 2.067 граѓани. Бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 438.879 граѓани. Со последните бројки 47% од населението над 70 години имаат примено барем […]

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата

Вкупно се аплицирани 244.518 дози вакцини, а ревакцинирани се 38.505 граѓани. Вчера вкупно се вакцинирале 11.646 граѓани, соопштија од Министерството за здравство. Прва доза вакцина вчера примиле 9.561 граѓани. Сите граѓани кои сакаат да искажат интерес за вакцинација, да се пријавуваат на www.vakcinacija.mk.

Тим на волонтери на Црвен крст Струмица вклучен во масовната

Осумнаесет волонтери на Општинската организација на Црвен крст Струмица, предводени од секретарот Маријана Тошева, од денес активно се вклучени во спроведувањето на масовната вакцинација во Регионалниот пункт во спортската сала на ООУ „Никола Вапцаров“. Тие се задолжени за прифат на граѓаните и нивно упатување кон пунктовите за вакцинација. Од денес струмичкиот Црвен крст им стои […]