fbpx

Тим на волонтери на Црвен крст Струмица вклучен во масовната вакцинација во Регионалниот пункт

 Тим на волонтери на Црвен крст Струмица вклучен во масовната вакцинација во Регионалниот пункт

Осумнаесет волонтери на Општинската организација на Црвен крст Струмица, предводени од секретарот Маријана Тошева, од денес активно се вклучени во спроведувањето на масовната вакцинација во Регионалниот пункт во спортската сала на ООУ „Никола Вапцаров“.

Тие се задолжени за прифат на граѓаните и нивно упатување кон пунктовите за вакцинација.

Од денес струмичкиот Црвен крст им стои на располагање на граѓаните кои сакаат да се пријават за вакцинирање на сајтот vakcinacija.mk.

Граѓаните кои немаат пристап до интернет и немаат електронски адреси можат да се пријават во просториите на Црвен крст Струмица и според информациите оттаму досега нашите волонтери им помогнаа на 130 граѓани да се пријават за вакцинација.

Share via
Copy link