fbpx

Tags : волонтери

„Џонсон Мети“ со 550 волонтери се вклучи во разни акции

Комерцијална ПР објава Вредноста што ја создава Џонсон Мети Македонија, преку инвестирање во локалната заедница, беше јасно изразена минатиот месец кога повеќе од 550 волонтери го дадоа своето време за да поддржат различни проекти низ Македонија. За да го прослави Меѓународниот ден на волонтерството, Џонсон Мети Македонија организираше недела на активност во која 550 волонтери […]

Волонтери од Црвен крст Струмица одржаа показна вежба за пружање

Волонтерите од Тимот за укажување прва помош при Општинската организација на Црвен крст Струмица денеска пред Бибиотеката „Благој Мучето“ оганизираа показна вежба на која ги презентираа своите знаења и вештини за давање прва помош во случај на повреди. Волонтерите и денеска несебично се трудеа да ги покажат своето знаење и вештини и уште еднаш потврдија […]

Волонтери од Клубот на млади при Црвен крст Струмица учествуваа

Од 13 до 15 август пет волонтери од Клубот на млади при Општинска организација на Црвен крст Струмица учествуваа на Младинскиот камп на Преспанско езеро, во Авто кампот „Крани“. Кампот беше организиран од Општинската организација на Црвен крст Битола, а темата на кампот беше “Како се одвиваат активностите во време на Ковид пандемијата и вакцинација”. […]

Тим на волонтери на Црвен крст Струмица вклучен во масовната

Осумнаесет волонтери на Општинската организација на Црвен крст Струмица, предводени од секретарот Маријана Тошева, од денес активно се вклучени во спроведувањето на масовната вакцинација во Регионалниот пункт во спортската сала на ООУ „Никола Вапцаров“. Тие се задолжени за прифат на граѓаните и нивно упатување кон пунктовите за вакцинација. Од денес струмичкиот Црвен крст им стои […]