fbpx

„Џонсон Мети“ со 550 волонтери се вклучи во разни акции низ државата

 „Џонсон Мети“ со 550 волонтери се вклучи во разни акции низ државата

Комерцијална ПР објава

Вредноста што ја создава Џонсон Мети Македонија, преку инвестирање во локалната заедница, беше јасно изразена минатиот месец кога повеќе од 550 волонтери го дадоа своето време за да поддржат различни проекти низ Македонија.

За да го прослави Меѓународниот ден на волонтерството, Џонсон Мети Македонија организираше недела на активност во која 550 волонтери ја поддржаа локалната иницијатива за хуманитарна помош за храна, животна средина и училишта за деца со посебни потреби на девет различни локации.

Активностите вклучуваа чистење на околината на различни локации во Скопје, Куманово и Велес, целосно обновување на електричната инфраструктура во скопското основно училиште за посебни потреби „Иднина“, чистење на училниците, подобрување на обележаниот под со визуелни сигнали и изработка на честитки со учениците во Основното училиште за лица со посебни потреби „Златан Сремец“ во Скопје и спроведување интерактивни и креативни работилници за божиќно украсување во кумановскиот регионален центар за интелектуална попреченост „Порака Наша“, во О.У. „Маца Ѓорѓиева Овчарова“ за посебни потреби во Велес и со деца во „СОС Детските села“ во Скопје.

Љупчо Трифуновски, виш соработник за развој на децата во СОС Детските села во Скопје вели дека „волонтерските напори на работниците на Џонсон Мети ја разубавија и исчистија областа во која живеат и работат згрижувачките деца, а нивниот ангажман помогна тие да се забавуваат, рекреираат и уметнички да се изразат во убава, среќна и удобна средина. Вработените организираа креативен час за деца од различни возрасти со трпение и разбирање како вистински специјалисти во грижа за децата и образованието. Го разубавија и дворот со чистење на детскиот простор за игра и рекреација од отпад и лисја. Се заблагодаруваме на Џонсон Мети во име на персоналот и децата за нивната иницијатива и се надевам дека ќе не посетат повторно за волонтерската недела или која било друга пригода”.

„Враќањето е во срцето на нашата компанија, тоа е дел од нашите основни вредности. За да ги фокусираме нашите напори за општествено-одговорни проекти на сите наши локации, Џонсон Мети разви #JMvolunteers – двонеделна кампања каде што активностите за општествено-одговорни проекти беа организирани низ целиот свет за да ја одбележат прославата на Меѓународната недела на волонтерството“, додаде Зехра Ќуфлију, амбасадорката за односи со јавноста и комуникации во Џонсон Мети Македонија.

Share via
Copy link