fbpx

Tags : невакцинирани

Ниеден вакциниран меѓу починатите од КОВИД минатата недела, 87,1% невакцинирани

Министерството за здравство започнува со редовни анализи на неделно ниво, која секој петок ќе ја објавува во јавноста, а се однесува на процентот на вакцинирани меѓу позитивните случаи и починатите од КОВИД-19 во државата. Во оваа анализа за вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање […]