fbpx

Tags : нов велосипед

Костадинов:И годинава субвенционираме купување нов велосипед

-Мои сограѓани, ајде нашата Струмица да ја направиме велосипедски град.Да ги оставиме автомобилите, да возиме велосипеди. Ќе живееме здраво, ќе заштедиме на гориво и ќе дишиме почист воздух, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Ако немате, ви нудиме можност да си купите. Од буџетот издвоивме 800 илјади денари за субвенционирање на купување велосипеди во 2022 […]

Општина Струмица: досега се поднесени 87 барања за субенционирање нов

Вкупно 87 барања се поднесени по објавувањето на Јавниот повик за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица за купување велосипеди во 2021 година. Тоа значи дека планираните средства во висина од 800 илјади денари се уште не се потрошени и заинтересираните граѓани можат да поднесуваат барања се до завршувањето на повикот на први август. Средствата […]

Општина Струмица субвенцинира купување нов велосипед

-Со цел да ги стимулираме жителите на градот и населените места за користење на велосипеди и оваа година на граѓаните кои ќе купат нов велосипед во Република Северна Македонија од денеска (09.07.2021 година) се до исцрпувањето на буџетот наменет за Јавниот повик во износ од 800.000 денари, или не подоцна од 01.08.2021 година, општина Струмица […]