fbpx

Tags : одбележан

Одбележан Меѓународниот ден на детето и Денот на згрижувачките семејства

Струмица денеска беше домаќин на одбележувањето на 1Јуни – Меѓународниот ден на детето со хепенингот „Семеен ден за згрижувачките семејства“ кој во организација на СОС Детско село, а во соработка со Меѓуопштинскиот центар за социјални работи – Струмица, Министерството за труд и социјална политика и општина Струмица се одржа во малиот градски парк. Поддржувајќи ги […]

Одбележан Денот на пожарникарите

Со презентација на опремата пред граѓаните и ученици од основни училишта денеска во Градскиот парк, струмичките пожарникари го одбележаа 20 Мај-Денот на пожарникарите. Во изјавата за медиумите, командирот на ТППЕ Струмица, Александар Гудев, истакна: -Денот на пожарникарите го одбележуваме во сежавање на фрмирањето на првите против пожарни друштва во државата, чии почетоци датираат уште од […]

Во Струмица одбележа Денот на победата над фашизмот и Денот

Општина Струмица го одбележа 9. Мај – Денот на победата над фашизмот со пригодна свеченост којашто се одржа пред Споменикот на паднатите борци во НОАВМ во малиот градски парк. За значењето на овој ден зборуваше градоначалникот Коста Јаневски. -На денешен ден пред 76 години, со потпишувањето на безусловната капитулација на нацистичка Германија,официјално беше ставен крај […]