fbpx

Tags : основни прехранбени производи

Влада: Цените на основните прехранбени производи, вода, негазирани и газирани

Владата на Република Северна Македонија, донесе Одлука за изменување на Одлуката за посебни услови за трговија на одделни стоки, определување на највисоки цени за одделни производи во трговијата на мало, како и обврска на трговците да прибавуваат и продаваат определени видови и количества на одделни стоки на потрошувачите според определен редослед. Според денешната владина одлука, […]