fbpx

Tags : панел дискусија

Панел-дискусија: ЕУ нуди квалитет на македонското образование и перспектива за

Темелната и етапна реформа во образованието што ја спроведуваме во изминатите години има за цел да придонесе учениците да стекнуваат применливи знаења, да научат критички да мислат и да решаваат проблеми и подготвено да влегуваат во секој следен степен – од основното до високото образование. Ова го истакна министерот за образование и наука, Јетон Шаќири […]

Во Струмица се одржа панел дискусија на тема „Политичко учество

Денеска во салата на Советот во Дом на АРМ се одржа панел дискусија на тема „Политичко учество на лицата со попреченост“ во организација на Здружението за промоција и развој на инклузивно општество ИНКЛУЗИВА, а со поддршка на општина Струмица. Целта е да се подигне свеста на локалните политички партии и претставници на Советите на општините, […]

СОФ 2020:панел дискусија за здрави навики

Синоќа во градскиот парк во Струмица, во рамки на програмата на Струмица ОПЕН фестивал се одржа бесплатна панел дискусија. Гости на дискусијата беа д-р Александар Стојменов – специјалист по кардиологија и Даниел Трбогазов – фитнес тренер и инструктор по пливање.  Преку интерактивна и едукативна дискусија се обработија повеќе теми кои ги засегаат професионалните, но и […]