fbpx

Tags : патриотизам

Наместо вистински „Патриотизам“, дежурните кочничари на развојот упорно ни нудат

(колумна на д-р Живко Груевски) Големите луѓе зборуваат за визии, стратегии, акција и дела… просечните луѓе анализираат и коментираат актуелни настани и случувања, а малите луѓе, ееех тие „малите“ се занимаваат, оговараат и расправаат само за делата на другите луѓе! Патриотизам сигурно не е кога и во 21-от век, неколку фрустрирани и лажно загрижени ликови […]