fbpx

Tags : патрон

Радовиш го чествува патронот и заштитникот на градот Свети Спасо

Традиционално и оваа година, општина Радовиш и Македонската православна црква, Брегалничка епархија – Храм Св.Троица, го одбележуваат чествувањето на патронот и заштитник на градот – Св.Спасо Радовишки. Во рамки на одбележувањето оваа година ќе биде организирана и манифестацијата „МЕДЕН РАДОВИШ“, а за одбележување на празникот е предвидена следната П Р О Г Р А М […]