fbpx

Радовиш го чествува патронот и заштитникот на градот Свети Спасо Радовишки

 Радовиш го чествува патронот и заштитникот на градот Свети Спасо Радовишки

Традиционално и оваа година, општина Радовиш и Македонската православна црква, Брегалничка епархија – Храм Св.Троица, го одбележуваат чествувањето на патронот и заштитник на градот – Св.Спасо Радовишки.

Во рамки на одбележувањето оваа година ќе биде организирана и манифестацијата „МЕДЕН РАДОВИШ“, а за одбележување на празникот е предвидена следната

П Р О Г Р А М А

19.08.2022 год. – Петок, Плоштад Св.Спасо Радовишки

17:00 час. Отвoрање на манифестацијата

17:15 час.-20:30 час. Промоција на локални производи од мед

19:00 час. „Близнаци сме – Посебни сме“ – Дефиле на близнаците од општина Радовиш Настап на карневалската маска „Пчелин рај“, ментор Соња Цицимова

21:00 час. Kонцерт на ТРОЈА

20.08.2022 год. – Сабота12:00 час. Презентирање на производи од мед, Плоштад Св.Спасо Радовишки

18:00 час. Вечерна богослужба во храмот „Св.Троица“

18:45 час. Литија од храмот „Св.Троица“ до Плоштад „Св.Спасо Радовишки“

19:15 час. Молебен пред параклисот „Св.Спасо Радовишки“

20:15 час. Концерт на Тоше, Васко и Викторија

21.08.2022 год. – Недела08:00 час. Света литургија во храмот „Св.Троица“ Славски колач

12:00 час.-15:00 Презентирање на производи од мед, Плоштад Св.Спасо Радовишки и затворање на манифестацијата

Share via
Copy link