fbpx

Tags : Пчелин рај

Пчелките со маската „Пчелин рај“ го отворија Фестивалот на граѓански

Пчелките со маската Пчелин рај го отворија фестивалот на Civika Mobilitas – Ден на граѓанските организации и социјалните претпријатија, којшто се одржува во Скопје. Струмичките пчелки продефилира пред Вероник Улман, Амбасадорката на Швајцарија во земјава, Дејвид Гир, Амбасадорот на ЕУ во РСМ, како и Фатмир Битиќи, заменикот на претседателот на Владата. По неодамнешниот настап во […]

Фото: Струмичките пчели од „Пчелин рај“ настапија на „Меден Радовиш“

Карневалската група „Пчелин рај“ при ОУ „Видое Подгорец“ денеска настапи на манифестацијата „Меден Радовиш“, која се одржува во рамки на чествувањето на патронот и заштитник на Радовиш-Свети Спасо Радовишки. Нивниот настап на ова манифестација беше проследен со големо внимание од присутните, а претходно оваа карневалска група настапи на други карневали во земјава и странство. Фото: […]

Забележителен настап на карневалската маска „Пчелин рај“ на Меѓународниот карневал

Карневалската маска „Пчелин рај “ на ООУ „Видое Подгорец“ имаше забележителен настап на 16 Меѓународен карневал во Лесковац, Србија. Струмичките пчели во конкуренција на маски од 29 групи добија пофалница за нивната креација и настап со што ја продолжувата серија успешни презентации на Струмичкиот карневал и нивната маска.