fbpx

Tags : Петрич

Пожарникари од Струмица и Петрич преку вежба разменуваа искуства за

Вчера и денес, пожарникари од Територијалната противпожарна единица од Струмица, заедно со пожарникари и доброволци од регионот на Петрич, Република Бугарија, учествуваа на заедничка симулациска вежба која се одржа на браната „Иловица“, каде во реални услови, преку изведба на практични вежби, учесниците имаа можност да разменат искуства за успешно справување со катастрофи предизвикани од поплави […]