fbpx

Tags : платформа

Претставена дигиталната екосистем платформа на Стартап Македонија

-На македонската страртап сцена Струмица има потенцијал етапно да се развива, вели претседателот Дејан Алексов од Стартап Македонија на денешното претставување во Струмица на дигиталната екосистем платформа како дел од караванот за нејзина промоција низ Македонија. – Дигиталната екосистем платформа на иновативен и дигитален начин го обединува стартап екосистемот каде ќе има проток на информации […]

Влада:Национална платформа за учење од далечина ќе ја користат над

„Горди сме што за прв пат создадовме единствена Национална платформа за онлајн учење, што ја креиравме исклучиво со домашни ресурси и експерти. Ова нѐ охрабрува, но и ни дава дополнителен поттик за нејзино усовршување и прилагодување на потребите на секој ученик во нашата држава“, истакна премиерот Зоран Заев на денешната прес-конференција на која заедно со […]