fbpx

Tags : поетско читање

Изложба на слики и поетско читање на стихови од Роза

Роза Мојсовска, која слика со помош на устата, ги воодушеви струмичани со своите слики, кои беа денес изложени во Градскиот парк во Струмица. Станува збор за уметнички дела насликани со уста, работени во техниките акрил, масло на платно и акварел, во кои преовладуваат пејзажи, цвеќиња и портрети на девојки. Роза Мојсовска и овој пат покажа […]