fbpx

Tags : Поезија

16. РОДНОКРАЈНИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПОЕЗИЈАТА

По повод Светскиот ден на поезијата, Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст-Струмица“ во соработка со Европската куќа во Струмица (Europe House Strumica) на 21 март 2024 година, со почеток во 19:00 часот го организира 16-то издание на „Роднокрајни поетски средби“. Да го прославиме овој значаен ден за литературата, Меѓународниот ден […]

Поезија од Митко Гогов објавена во Германија и во Хрватска

Селекција од поезијата на Митко Гогов, концептуален уметник, поет и граѓански активист од Струмица е објавена во Германија, во списанието за култура, литература и уметност Reibeisen, во превод на Маргарит Жеков и во Хрватска во електронското списание за литература „čovjek-časopis“ чиј уредник е Жељко Белиниќ, a во превод на Борјана Прошев-Оливер. Гогов е роден 1983 […]