fbpx

Tags : покачување

Филипче: Покачување на платите до 180.000 во терциерното здравство, до

На денешното претставување на т.е. „Програма за европска иднина“ и кандидатите за пратеници на СДСМ и Коалицијата, носителот на листа во ИЕ 4, Венко Филипче говореше за подобрување на финансиската состојба на здравствените работници. Тој најави дека веќе е започнат успешен процес на обезбедување европски услови за нашите здравствени работници преку покачување на платите, платените […]

Владата предложи покачување на платите од 10%, учениците да се

Владата на Република Северна Македонија на денешната 40-та седница ја разгледа и усвои Информацијата за состојбите во основните и средните училишта предизвикана од штрајкот на вработените, а согласно одлуката на Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК). Со заклучоците по оваа точка Владата го задолжи Министерството за образование и наука, Министерството за труд и социјална […]