fbpx

Tags : пораст на напади

ЗНМ: Драматичен пораст на напади кон новинарите – бараме итни

По повод Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста на злосторствата против новинарите ЗНМ денеска одржа прес конференција на која претседателот и членовите на Управниот одбор на Здружението упатија неколку важни пораки.   Првата порака е упатена до јавноста и до политичките партии дека професионалните новинари не треба и не смеат да бидат напаѓани поради вршење на нивната професија.   Втората порака беше упатена до Основното јавно обвинителство со барање […]