fbpx

Tags : посетите

Пет места што мора да ги посетите кога ќе одите

Високо над рамницата Пелагонија, во пазувите на Бушева Планина, јуначкото Крушево претставува еден од најзначајните македонски градови со бројни етно и историски вредности. Покрај неговиот историски статус како прва република на Средниот Балкан, градот Крушево продолжува со своите прогресивни амбиции и во наредниот период се стреми да прерасне и да биде препознаен како еколошки одржлив град со нула отпад. […]