fbpx

Tags : поставуваат

Во Струмица се поставуваат пластикомати

Општина Струмица набави интегриран систем за рециклирање кој се состои од безконтактни електронски картички и терминална опрема: уреди за рециклирање на отпад преку кои на крајните корисници кои во нив ќе уфрлат празни пластични шишиња или лименки, автоматски, согласно дефинираниот ценовник на претпријатието, ќе им биде доделен соодветен паричен надоместок, односно 0.5 денари по пластично […]