fbpx

Tags : пожарникари Струмица

Осум пожарникари од Струмица учествуваат на НАТО вежбата во Охрид

Осум пожарникари-спасители од Територијалната професионална против пожарна единица на Струмица, припадници на УСАР тимот (урбано пребарување и спасување), кој е во состав на Републичките сили за заштита и спасување, учествуваат на НАТО вежбата во Охрид. Вежбата ја организира Евроатлантскиот центар за координација на одговор при катастрофи ( EADRCC ) и се одржува од 20 до […]