fbpx

Tags : претседателот Пендаровски

Претседателот Пендаровски во посета на Ново Село и Струмица

ретседателот Стево Пендаровски во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“ денеска ги посети општините Ново Село и Струмица. Во Ново Село на претседателот Пендаровски му беше претставен концептот „Форум во заедницата“, како втора фаза од проектот „Зајакнување на општинските совети“, чија цел е поголемо учество на граѓаните во процесите на одлучување во својата […]

Претседателот Пендаровски потпиша наредба за ангажирање на Армијата за помош

Врз основа на член 18 , став 1, точка 5 и член 28, од Законот за одбрана, како и генералната наредба за ангажирање на дел од Армија на Република Северна Македонија во мирновремени услови, односно во услови кога не е прогласена кризна, вонредна или воена состојба, претседателот Пендароваски потпиш наредба Армијата да ангажира дел од […]