fbpx

Tags : продолжува утре

ФКТ “Ристо Шишков“ продолжува утре

Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“ продолжува утре со скратена програма заради прогласената тридневна  жалост во државата. Како што информираше директорот на Фестивалот, Ванчо Ристов Патриков, единствено нема да се одигра претставата „Злоставувани“ на театарот од Шабац, Србија, додека  „Кармен“ на Драмскиот театар од Скопје и „Среќниот принц“ на Театарот Враца од Бугарија се одиграле […]