fbpx

Tags : пролетна зелка

МЗШВ: Производителите на пролетна зелка можат да бидат спокојни, предвидуваме

Како одговорно министерство кое секогаш води искрена грижа за секој еден земјдоелец, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и овој период, во постојана комуникација е со земјоделците и трговците на пролетната зелка, со цел правилно информирање и креирање на соодветни политики за одржливосто на земјоделското производство. Високите пролетни температури, во еден дел, направија пореметување на […]

Министерот Николовски и земјоделците зедно ќе бараат решение за откупната

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, по денешната средба со претставници на производителите на пролетна зелка од Струмичко, изјави дека заедно со земјоделците ќе бараат решение за откупната цена, која деновиве падна на 15 денари за килограм. Според Николовски, има откуп и пласман на пролетната зелка од Струмичко, а за незадолството на производителите […]