fbpx

Tags : протест средношколци

Средношколци со мирен протест побараа враќање во клупите

Со мирен протест, кој се одржаа попладнево на Плоштадот „Гоце Делчев“, средношколци од Струмица побараа да се вратат во училиштата и да продолжат со настава. Со транпаренти „Назад во клупа“, „Неписменоста е полоша од вирус“ и „Протестирам за мене, за тебе, за сите“, средношколците им порачаа на надлежните дека вистинскиот проблем ќе се случи кога […]