fbpx

Tags : распишан

Распишан конкурсот за наградата „Антево перо“ за оваа година

КОНКУРС за доделување на наградата „Антево перо“, востановена во чест на творештвото на бардот на современата македонска поезија, Анте Поповски, за 2024 година. Пропозиции: Наградата „Антево перо“ за 2024 година се доделува како исклучително македонско поетско признание за необјавена поетска книга (поетски ракопис). Покрај наградата „Антево перо“, се доделуваат и придружни награди,  „Антев златник“ и […]