fbpx

Tags : реализација

Костадинов најави реализиција на три важни булеварски решенија

Интегрален текст од прес конференцијата на Костадин Костадинов, кандидат за градоначалник на Струмица од СДСМ Почитувани Сограѓани,Почитувани учесници во сообраќајот од Струмица и околните населени места,Ја користам оваа прилика, од терен и од лице место да го најавам почетокот со реализација на капиталниот инфраструктурен проект ‐ трасата од булеварот “Братство и Единство“ која се протега […]

„Проагро фармери“ почна со реализацијата на проектот “Информативен Агро Систем”.

Здружението Проагро Фармери во рамките на своите проектни активности започна со реализација на проектот “Информативен Агро Систем”. Целта на проектот е една и се заснова врз три посебни или конкретни цели. Имено главна цел на проектот ни е: Креирање на информативен агро систем во една дигитална рурална платформа со кој би имале навремено и модерно […]

„Медија Флеш“ продолжува со реализицијата на проектот „Читај меѓу редови

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“-Струмица продолжува со реализација на проектот „Читај меѓу редови и биди медиумски писмен“ финансиран и поддржан од стрна на општина Струмица. Вчера заедно со волонтерите на Општинската организација на Црвен крст Струмица и со секретарите на овие организации од Струмица и Радовиш, организиравме работилница за медиумска писменост, која онлајн ја […]