fbpx

Tags : Ристо Манчев

Ристо Манчев ја презеде функцијата градоначалник на Босилово

Во општина Босилово официјално беше извршено примопредавањето на функцијата градоначалник.Од денеска во служба на граѓаните, сите заеднички ќе чекориме кон модерна и просперитетна општина Босилово!, објави новиот градоначалник на оваа општина по денешното примопредавање на функцијата од досегашниот градоначалник, Зоран Зимбаков. -Пред сите нас претстои многу работа, претстојат многу предизвици и обврски на кои што […]

Интервју-Ристо Манчев кандидат за градоначалник на општина Босилово од ВМРО

Ристо Манчев по професија е дипломиран економист  на Економскиот факултет во Прилеп.  Во 2011 година стекнува Мастер  Диплома за Високи Европски Студии на престижниот колеџ Fondazione Collegio Europeo di Parma, а во 2013 година стекнува титула – Магистер по Високи Европски Студии на Facolta di Giurisprodenza di Parma- Italia. Toj во изминатите години се афирмира […]

Обраќање на Ристо Манчев, кандидат за градоначалник на Босилово од

Почитувани   граѓани, Денес официјално започнува кампањата за Локалните избори 2021 година. Локалните избори се едни од најважните избори затоа што преку нив непосредно и на локално ниво се имплементираат принципите на  демократијата и слободата. Преку локалните избори, Вие граѓаните,  директно одлучувате,  во каква општина сакате да живеете и на кого ќе му дадете доверба да […]