fbpx

Tags : Робово-Муртино

Градоначалникот Костадинов присуствуваше на започнувањето на реконструкцијата на патот Робово

-На барање од граѓаните, а на мое инсистирање и проследување на барањето до надлежните од централната власт, денеска започна рехабилитацијата на патниот правец Робово – Муртино, објави градоначалникот Костадин Костадинов. -И оваа инвестиција тешка околу 50 милиони денари е плод на добрата соработка што ја имаме со владините институции и ресорните министерства.За неполна година од […]

Започна реконструкцијата на патниот правец Робово – Муртино

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, заедно со директорите на Јавните претпријатија за патишта, Ејуп Рустеми и Костадин Ацевски, и градоначалниците на општина Струмица и општина Босилово, денеска извршија увид во започнување на реконструкцијата на регионалниот пат Р 1404 Робово – Муртино. Инвестицијата за реконструкција на овој патен правец е во висина од 48 […]