fbpx

Tags : роднокрајни

16. РОДНОКРАЈНИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПОЕЗИЈАТА

По повод Светскиот ден на поезијата, Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст-Струмица“ во соработка со Европската куќа во Струмица (Europe House Strumica) на 21 март 2024 година, со почеток во 19:00 часот го организира 16-то издание на „Роднокрајни поетски средби“. Да го прославиме овој значаен ден за литературата, Меѓународниот ден […]