fbpx

Tags : Ромалитико

Ромалитико ја изразува својата општа загриженост за начинот на комуникација

Институтот за Истражување и Анализа на Политики – Ромалитико ја изразува својата општа загриженост за начинот на комуникација на социјалните мрежи во нашиот македонски виртуелен простор. Од анализата на тема говор на омраза забележуваме користење не само на навредливи зборови, туку и на фашистички изрази кои треба да бидат забранети. Истакнуваме дека користењето на фашистичките изрази кон ромската […]