fbpx

Tags : руско влијание

„Солвеј инвестмент груп не е под никакво руско влијание“-Компанијата тврди

Солвеј инвестмент груп испрати реакција по повод текстот „Колку „еко активистите“ помогнаа да се лиши западната конкуренција на Солвеј во Македонија?!“ објавен на 20.2023 на Југоинфо.мк. Реакцијата ја пренесуваме во целост. „Овој текст, содржи лажни, застарени и манипулативни информации. На пример: Параграф 5: ‘Економскиот печат на Русија се протега и на други македонски компании. Од 2005 до […]