fbpx

Tags : садови

Поставени садови за собирање отпадни батерии во општински институции во

Од денеска во институциите кои се под надлежност на општина Струмица, како и основните и средните училишта, се воспостави организиран систем за собирање на отпадни батери преку поставување садови во соработка и партнерство со „Нула отпад“, соопштија од Општина Струмица. Садовите за собирање на отпадни батерии се поставени во дваесет и пет институции низ општината. […]