fbpx

Tags : санира

Се санира Спомен-костурницата на паднатите борци од НОВ во Струмица

НУ „Завод за заштита на спомениците на културата и музеј“ од Струмица, заедно со Министерството за култура, започна со целосна санација на Спомен-костурницата во Струмица како приоритетен проект за тековната 2023 година, соопштија денеска од ова министерство. Овој вреден примерок е дело на архитектот Благој Колев и е изграден од армиран бетон и целосно обложен со […]