fbpx

Tags : сензорна соба

Отворена сензорна соба во Градинката „Виножито“

Градоначалникот Костадин Костадинов заедно со амбасадорот на Народна Република Кина во Република Северна Македонија, Џанг Ѕуо и министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, денеска ја посетија новата градинка „Виножито“ во која беше отворена сензорна соба, донација од Амбасадата на Кина. Градоначалникот Костадинов во изјавата за медиумите го потенцираше континуираниот влог на општина Струмица […]

Отворена Сензорна соба во ОУ „Видое Подгорец“

Богатство од стимулативни содржини во сензорната соба на ООУ „Видое Подгорец“ во Струмица, со која од денес, секојдневно ќе се обезбедува педагошка поддршка за учениците со образовни потешкотии. Оваа активност се спроведува како дел од Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ кој е финансиран од Европската Унија, а оваа сензорна соба се реализира со […]