fbpx

Tags : Шукова

МЕНАЏМЕНТОТ НА „ЕУРОМАКС РЕСУРСЕС“ ЛИЧНО ДОЈДЕ ВО СКОПЈЕ ЗА ДА

Ќе изградат нов водовод и суво јаловиште, сега власта е на потег Соопштение од прес конференцијата на „Еуромакс ресоурцес“ Компанијата „Еуромакс ресорсис“ ѝ испрати писмо на министерката за животна средина и просторно планирање, Каја Шукова, во кое ги расчистува сите дилеми и заблуди кои во изминатиов период се создадоа во однос на работата на идниот […]

Шукова од Гевгелија: Повеќе компонентниот проект за изградба на пречистителна

Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова, заедно со амбасадорката на Швајцарија, Вероник Улман, амбасадорката на Грција, Софија Филипиду и градоначаникот на Општина Гевгелија, Андон Сарамандов, денес ја посетија локацијата на пречистителната станица за отпадни води во Гевгелија и направија увид во реализираните активности од последната фаза на проектот: чистење и затварање на дивата депонија […]

Шукова: Мораме да соработуваме и секој од нас да биде

Размена на искуства и предизвици од имплементацијата на законите за посебни текови и управување со отпад, како и законот за проширена одговорност на производителот се главна тема на работилницата што во организација на Асоцијацијата за посебни текови на отпад при Стопанската комора на Северна Македонија, се одржува вчера и денес во Струмица, соопштија денеска од […]