fbpx

Tags : скулптура

Уметникот Никола Пијанманов постави скулптура „Штркот и змијата“ во село

Во рамките на институционалниот грант во делот на децентрализација на културата и уметноста во југоисточниот дел на Македонија и зацврстување на соработката помеѓу локалната самоуправа и невладиниот сектор со цел развој на истите во село Колешино – Општина Ново Село, се постави скулптура „Штркот и змијата“, информираат од Здружението „Култ-Транзен“ од Струмица. Скулптурата освен што […]